هنر و نکات نویسندگی
۱- در توصیف باید تصویرسازی کرد، خود را نباید نشان داد. پیام را باید در موقعیت و قصه و شخصیتپردازی گفت، نه با بیتفاوتی نسبت به جزئیات آنها.
۲- ما در توصیف باید شهود و علم حضوری برای مخاطب ایجاد کنیم نه اینکه فقط اطلاعات بدهیم تا خودش چیزی سر هم کند و بفهمد.
۳- تحلیلها باید از نوشته حذف شوند. طوری باید توصیف و تصویر کرد تا خواننده خود به علتها پی ببرد.
۴- چون حس مجموعه در هر جزئی از آن وجود دارد، چه بسا توصیف دقیق اجزاء کل مجموعه را از توصیف بینیاز میکند.
۵- هر چه کمتر توضیح بدهی و بیشتر تصویر بسازی به شخصیت خواننده احترام گذاشتهای و این باعث جذابشدن اثر میشود، همچنین اگر خروج از مطلب را به شرط اینکه ادامهاش معلوم باشد باز بگذاری.
ادامه مطلب
عجله كنيد ! خدا ، چشمهايش را بسته و آغوش خود را باز كرده است
" عجله كنيد ! خدا ، چشمهايش را بسته و آغوش خود را باز كرده است "بهانه ندارید
كاش شما هم فيلم " حبيب " را با بازی خوب حميد فرخ نژاد ديده باشيد . فيلمی با داستانی ساده و روان و با اثر گذاری فوق العاده . چند بار اين فيلم را ديده ام و هر دفعه بيشتر از دفعه قبل لذت برده ام . سعی كنيد حتی برای يك بار ، اين فيلم را با دلتان تماشا كنيد . دربخشی از اين فيلم ، حبيب كه تلاش داشت برای بهره مند شدن از مزايای قانونی مربوط به تخفيف مجازات محكومان ، قران را حفظ كند ؛ آيات ابتدایی سوره عنكبوت را در كنار بستر مادر بيمار و در شرف مرگ خود تلاوت می كند. در آيه 5 اين سوره ، خداوند خوب و مهربان می فرمايد : من كان يرجوالقآء الله فان اجل الله لات و هو السميع العليم . يعنی هركس به ديدار خدا اميد دارد ، پس بداند كه زمان آن نزديك است و او شنوا و آگاه است . در كنار معنی تحت اللفظی اما ، برداشت های عاطفی و عاشقانه ديگری نيز از اين آيه وجود دارد . به اين مفهوم : كه هر كس عاشق خدا و مشتاق ديدار خدا و رسيدن به ساحت قرب الهی است ، پس بداند كه خدا از او عاشق تر است و بيش از او مايل به ديدار بنده است و خدا خواسته شما را می شنود و از نياز و تمنای باطن شما با خبر است .
ادامه مطلب
راهبرد دو وجهی کاخ سفید در وین ۶
هزینه و فایده شکست مذاکرات برای کاخ سفید برابری نمی کند، لذا امریکایی ها علی رغم اولتیماتوم هایی که می دهند، از ناکامی طرح اقدام مشترک استقبال نمی کنند، هرچند واشنگتن حاضر نیست به سادگی “سیاست متوازن سازی” خواسته های خود با خواسته های ایران را دنبال کند
آخرین دور مذاکرات برای توافق نهایی که در چارچوب طرح اقدام مشترک در وین جاری است به جهت ضرب الاجل پایان شش ماهه آن، حساسیت فوق العاده ای را یافته و طرفین را وادار به تکاپوی بیشتر برای رسیدن به توافق نموده است. اگرچه سخنگوی کاترین اشتون، جوّ مذاکرات را مثبت و واقعی اعلام کرد، اما فضای حاکم حکایت دیگری دارد، به گونه ای که علی رغم متنی که برای نگارش نهایی توافق تهیه شده، اختلافات بر سر موضوعات همچنان به قوت خود باقی است؛ اختلافاتی که باعث بی نتیجه ماندن مذاکرات وین ۵ شد و متعاقب آن تیم هسته ای ایران برای نخستین بار سخن از زیاده خواهی غربی ها به میان آورده و با انتقاد از آن، هر نوع زیادهخواهی در گفتوگوهای هستهای وین از سوی طرف غربی را مانع پیشرفت در مذاکرات دانسته اند.
ادامه مطلب
بابای جعبه ای ...
حرفی نمیزنی چرا «بابای جعبه ای»؟ خسته شدم بیرون بیا «بابای جعبه ای» لطفا بلندتر کمی فریاد هم بزن این جا نمی رسد صدا «بابای جعبه ای» با آن قَدَت تو جا شدی آنجا ببین مرا جا میشوم ببر مرا «بابای جعبه ای» قد عروسکم شده ای باور کن ای عزیز من مادرت قبول؟ ها؟ «بابای جعبه ای» بابا عروسکی چرا لالا نمی کنی؟ شب شد لالا لالا «بابای جعبه ای
اصحاب حمار ...
خلبانان چگونه روزه میگرفتند؟
خلبانان و رزمندگان براساس فتوا و حکم امام (ره) میتوانستند در شرایط جنگی روزه نگیرند اما برخی خلبانان برای اینکه بتوانند از برکات ماه رمضان بهرهمند شوند اقدام به روزه گرفتن میکردند که روایت جالبی دارد.
رضا رمضانی از کهنه سربازان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در عملیات «کمان 99» حضور داشته و از سال 59 تا 63 در پایگاه چهارم شکاری دزفول، از سال 63 تا 64 در تبریز و بعد از آن در اصفهان تهران به انجام مسئولیتهای خود در کسوت خلبانی جنگنده پرداخته است درباره خاطراتش از ماه رمضان و چگونگی روزهداری خلبانان در دوران هشت سال دفاع مقدس میگوید: اگر اشتباه نکنم سال دوم جنگ، ماه مبارک رمضان با مردادماه مصادف شده بود، آن زمان اگرچه برای پرواز خلبانان باید از شرایط ویژه جسمانی برخوردار باشند شاهد بودم که آن دسته از خلبانان که روزه میگرفتند طوری برنامهریزی میکردند که در صبح پرواز کنند و عملیاتهای هوایی را انجام دهند.
گاهی آنها باید زمان زیادی را پرواز میکردند برای همین همواره خود در داخل جیب g-suitهایشان (لباس مخصوص فشار هوانوردی) مقداری بادام، مغز گردو یک قمقمه کوچک آب میبردند تا در شرایطی که روزهداری بر آنها غلبه کرد، روزه خود را بشکنند و علاوه بر انجام درست مأموریتهای خود، افت قند خون و فشارشان موجب این نشود که اموال بیتالمال که بسیار هم به آنها نیاز داشتیم آسیب ببیند.
رزمندگان و خلبانان در شرایط جنگی براساس حکم و فتوای امام (ره) میتوانستند روزه نگیرند و بعد از آن قضای روزههای خود را بجا بیاورند اما باز هم برخی دلشان نمیآمد که از این ماه پرفیض و برکت بینصیب بمانند.
حرکت بسیار زیبا با شش نوکیا چراغ قوه
الاخره بی پول ها هم باید یه جور پز بدن: کاری که از گوشی گران قیمت شما ساخته نیست ولی گوشی ارزان ما به راحتی انجام می دهد!
آرزو های واهی صهیو نیست ها
اینو دیدم شوکه شدم
«این عکس ها روی یکی از صفحات فیس بوک که توسط صهیونیست های افراطی اداره میشه گذاشته شده بالای عکس عنوانی با این مضمون نوشته شده : « وضعیتی مطلوب در جهان » واما تعجب میکنید اگه بدونید کامنتی که بیشترین لایک رو گرفته بود چقدر زیبا بیان کرده بود که :«درسته ! اما اگه مسلمون ها بایستند همه اونها سرنگون خواهند شد»
هشت خطر در کمین جوان ها
جرات یعنی این (مرگ بر اسرائیل)
جرات یعنی این (مرگ بر اسرائیل)
داستان زیبا ...
از عزرائیل پرسیدند: تا بحال گریه نکردی زمانیکه جان بنی آدمی را می گرفتی؟
عزرائیل جواب داد:
یکبار خندیدم...
یکبار گریه کردم...
و یکبار ترسیدم.....
"خنده ام" زمانی بود که به من فرمان داده شد جان مردی را بگیرم , او را در کنار کفاشی یافتم که به کفاش می گفت : کفشم را طوری بدوز که یک سال دوام بیاورد!! به حالش خندیدم و جانش را گرفتم...
"گریه ام" زمانی بود که به من دستور داده شد جان زنی را بگیرم , او را در بیابانی گرم و بی درخت و آب یافتم که در حال زایمان بود,منتظر ماندم تا نوزادش به دنیا آمد سپس جانش را گرفتم..دلم به حال آن نوزاد بی سر و پناه در آن بیابان گرم سوخت و گریـــه کردم...
"ترسم" زمانی بود که خداوند به من امر کرد جان فقیهی را بگیرم نوری از اتاقش می آمد , هر چه نزدیکتر می شدم نور بیشتر می شد و زمانی که جانش را می گرفتم از درخشش چهره اش وحشت زده شدم...
در این هنگام خداوند فرمــــود:میدانی آن عالم نورانی کیست!!؟
او همـــان نــوزادی ست که جـــان مــادرش را گـــرفتی..!!
مـــن مسئـــولیت حمــــایتـش را عهـــده دار بـــودم , هــرگــز گمـــان مکــن کــه با وجـــود من , مـوجـــودی در جهــــان بی سر پنـــاه خـــواهـــد بـــود....!!
حواسمان به آقا مون باشه ...
مولانا سید علی، ما همه سرباز تو اییم ...
امسال برای بار اولین بار می خوام برم کربلا ...
آقا جان نخواهیم گذاشت کربلایت این طور ساکت و بی زائر بماند ...
سفارت آمریکا در آنکارا، مرکز فرماندهی داعش!
سفارت آمریکا در آنکارا، مرکز فرماندهی داعش!
داعش اسلحه مرگ را به سمت خود گرفته است
داعش موجب ترس و وحشت همگان شده است. سوریه را درگیر کرده، عراق را مورد تاختوتاز قرار داده، کشورهای منطقه احساس خطر کردهاند، و سیاستمداران آمریکایی متقاعد شدهاند که داعش خطرناکترین سازمان تروریستی است. ولی ترساندن دیگران یک استراتژی بلندمدت نیست. داعش در حال نابود کردن خود است.
داعش در اقدامی دیگر مساجد و حسینههای واقع در تلعفر و موصل را منهدم ساخته است که این موضوع نیز به ایجاد تنفر عمومی نسبت به این گروهک خشن می افزاید. مشخص نیست هدف داعش از این مساله چیست اما پس زمینه این مساله هر چه که باشد برای افکار عمومی خوشایند نیست. این قیبل رفتارها بیشتر نمایان نگر دوره جاهلیت است و با ذائقه افکار عمومی همخوان نیست و قطعا افکار عمومی مردم عراق پس از مدتی این خوراک تلخ و شور را پس می زند.
داعش علاوه بر کشتار غیر نظامیان به شرکای تروریستی خود مانند بعثی ها و گروهک جبهه النصره حمله می کند. درواقع داعش مانند حیوان چموشی در این زمینه عمل میکند که هیچ هدف خاصی ندارد و تنها به قدرت گیری و سرکشی و ایجاد وحشت علاقه مند است. همین امر سبب ایجاد بیاعتمادی نسبت به این گروهک میشود. در این روند حتی کشورهای مرتجع عربی و آمریکا که گروههای تروریستی را به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهدافشان حمایت میکنند نیز نسبت به عملکرد داعش نگران هستند. آنها نگران این موضوع هستند که هدایت داعش از کنترل آنها خارج شود و با رفتاری که داعش در پیش گرفته روز به روز به این نگرانی افزوده میشود.
تحلیل رهبر انقلاب از حوادث اخیر منطقه
حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانیهای چندماه اخیرشان با اشاره به حوادث و تحولات منطقهی جنوب غرب آسیا، و بهطور خاص مسائل عراق، به تحلیل اهداف و تاکتیکهای دشمن و راهکارهای برونرفت از آن پرداختهاند. بطور مجز وخلاصه بشرح زیر است
ادامه مطلب
ورود گردان الیوم الموعود به سامرا
جدیدترین ابابیل ایرانی آماده حمله به سپاه ابرهه شد
تاریخچه توسعه و تولید پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) در ایران به دوران جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه کشورمان باز میگردد. در واقع متخصصان ایرانی در دل جنگ به سوی این فناوری حرکت کرده و محصولات ساخته شده توسط آنان مستقیماً در جنگ آزمون اصلی خود را پس میداد.
پس از جنگ تحمیلی انواع مختلف پهپادهای ایرانی گسترش کمی و کیفی یافته و به حراست از کشورمان در تمامی مناطق خصوصاً بر فراز منطقه راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز پرداختند. از زمان اوجگیری درگیریها در سوریه رسانههای خارجی همواره اخباری از پهپادهای ایرانی در اختیار دولت سوریه منتشر میکردند.
به اذعان این رسانهها در بین این پهپادها یک نمونه از همه فعالتر بوده است. پهپادی که با نام AB-3 معرفی شده و تنها بنا بر رصد فعالیتهای آن توسط معارضین سوری تا کنون صدها ساعت پرواز بر فراز مناطق درگیری و خصوصاً اطراف شهرهای مهم سوریه داشته است.
پهپاد AB-3
ادامه مطلب
نقشه دولت داعش ...
یک روز پس از اعلام خلافت توسط گروه داعش، دیلی میل نقشه ای را منتشر کرد که برنامه پنج ساله داعش برای غلبه جهانی را به تصویر کشیده است!
آخه من نمی دونم این داعشی ها مغز خر خوردن یا مثل رهبرشون مغز سوسمار
هیچ تهدیدی نمیتواند کشور را هدف قرار دهد
رمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر رصد مداوم تهدیدها توسط ارتش، گفت: با این میزان آمادگی، هیچ تهدیدی نمیتواند جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان با حضور در پایگاه هوانیروز کرمانشاه، اظهار کرد: خلبانان هوانیروز از توانمندی بالایی برخوردارند و تمرینهای تیراندازی، پروازی و شبپرواز را به خوبی طی کرده و امروز، مانند سالهای دفاع مقدس در آمادگی کامل بسر میبرند.
وی در ادامه افزود: امروز احساس میکنیم با توجه به ظرفیت و قابلیتی که در ارتش و نیروهای مسلح وجود دارد، هیچ تهدیدی نمیتواند جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد و اگر این اتفاق بیفتد، ما تهدیدکننده را پشیمان خواهیم کرد.
پوردستان در ادامه به آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تهدیدها اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف ارتش، رصد مداوم تهدیدهاست و در این رابطه متناسب با تهدیدهایی که در زمین، هوا و دریا وجود دارد، ظرفیتهای لازم برای مقابله را ایجاد کرده است.
سناریو حضور داعش در عراق
چشم انداز بحران عراق به کجا می انجامد؟ برای پاسخ به این سوال باید از چند دیدگاه پیدایش داعش را بررسی کرد. نخست این که گروه داعش کپی برداری از طالبان و القاعده است که دنیای غرب در پاکستان و افغانستان به منظور برخورد با روسیه و شوروی سابق ایجاد کرد.
غرب بدون این که از نیروهای خودش برای برخورد با شوروی سابق هزینه کند از جیب عربستان و با نیروهای افغانی و پاکستانی نیروی قوی علیه شوروی سابق ساخت. همان داستان در سوریه و عراق در حال تکرار شدن علیه خط مقاومت است. این جریان خط مقاومت را که قدرت آینده منطقه است هدف قرار داده که هزینه های آن را عربستان با همان ویژگی نیروهای طالبانی تأمین می کند.
برخورد با تروریستها و حامیانشان در صورت تجاوز به ایران
معاون ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان با اشاره به قرار داشتن اتاق فرماندهی جنگهای نیابتی منطقه در کاخ سفید، و نقش برخی مجریان منطقهای آن از جمله عربستان، گفت که در صورت اقدام تروریستها از دور یا نزدیک برای تهدید کشورمان، قطعا با گروههای تروریستی و حتی حامیان آنها برخورد جدی خواهد شد.
سردار مسعود جزایری درباره اقدامات گروه تروریستی داعش در عراق گفت: بخشی از سر ریز تعدادی از گروههای تروریستی که از سالهای قبل در منطقه و به خصوص طی دو سه سال اخیر در سوریه سازماندهی شده بودند، امروزه به نوعی شاهد هستیم که در عراق حضور یافته اند.
ارتباط مستقیم تروریسم با هیأت حاکمه آمریکا
وی افزود: حضور تروریستها در عراق را بایستی مبتنی بر برنامه جامعی دانست که توسط قدرتهای مطرح جهانی و وابستگان به آنها طراحی شده است، و در رأس این قدرتها آمریکا قرار دارد.سردار جزیری ادامه داد: مسأله تروریسم با هیأت حاکمه آمریکا ارتباط مستقیمی دارد، و در چارچوب سیاستها و منویات درازمدت، میان مدت و کوتاه مدت رژیم صهیونیستی است.
سردار جزایری تأکید کرد: در این زمینه متأسفانه بعضی از کشورهای اروپایی و اذناب آمریکا در منطقه هرکدام به شکلی ایفای نقش می کنند، و هریک مأموریتهای جداگانه ای دارند، که طی این سالها در منطقه شاهد آن بوده ایم.وی خاطرنشان کرد: در سوریه بارها ایفای این نقش مشاهده شد، و متأسفانه امروز یکی از کشورهای مهم و دارای تمدن قدیمی، و دارای یک پیشینه ارزشی به نام عراق، دستخوش این اتفاقات ناگوار شده است.
ادعای آمریکا درباره حمایت از دولت عراق
معاون ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص ادعاهای آمریکا مبنی حمایت از دولت عراق در مقابله با داعش، اظهار داشت: همه اسناد و مدارک و شواهد حاکی از حضور آمریکاییها در رأس تروریسم منطقه است؛ این حضور را ما در لبنان دیدیم، در قضایای مربوط به غزه هم کاملا واضح بود، هم اکنون نیز در افغانستان این حضور به خوبی دیده می شود؛ در سوریه هم بدون تردید باید جنگ تروریستی در این کشور را جنگی نیابتی توسط آمریکا دانست، و در عراق هم همینطور است.
مقابله آمریکا با اسلام ناب
وی ادامه داد: علت اصلی این است که در آرمانهای آمریکایی باید جلوی پیشرفت اسلام گرفته شود، در این آرمانها باید جلو رشد اسلامگرایی مبتنی بر آموزه های انقلاب اسلامی و اسلام ناب گرفته شود.
مهارتهای شیطانی هیأت حاکمه آمریکا
سردار جزایری اظهار داشت: آمریکایی ها در این کار تبحر دارند و گاهی به صورت وارانه و غیر مستقیم عمل میکنند، یعنی در همان لحظهای که در حال خنجر زدن به قلب یک کشور هستند، ممکن است با دست پر از گل است وارد شوند. این کار را باید از جمله مهارتهای شیطانی هیأت حاکمه آمریکا و صهیونیستها به حساب بیاوریم.
سیاست کلان آمریکا در منطقه
سردار جزایری در ادامه گفت: سیاست کلان آمریکاییها، ایجاد خاورمیانه جدید است. آمریکا و صهیونیزم جهانی به اشکال مختلف تلاش می کند تا به اشکال مختلف نقشه خاورمیانه را عوض کند و در چارچوب اهداف خودش قرار دهد؛ بنابراین سعی کرد با یورش به لبنان و غزه و سوریه این اتفاق شکل بگیرد؛ ولی خوشبختانه با مقاومتی که صورت گرفت آمریکاییها در این کار ناکام ماندند، ولی اینبار از عراق شروع کرد و مطمئنا آمریکا در آینده از مناطق دیگر هم وارد خواهد شد.
وی افزود: لذا آمریکا در راستای سیاستهای منطقه ای خودش هرچقدر که بتواند تلاش می کند. این تلاش ممکن است منجر به تخریب زیرساختهای یک یا دو کشور شود و یا منجر به قتل و خون ریزی و کشتار مردم بیگناه شود، ولی آمریکایی ها ابایی از این کار ندارند.
ضرورت شناخت تحرکات آمریکا در منطقه
معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما مردم منطقه باید دقت لازم را داشته باشیم؛ شناخت تحرکات آمریکا، ابر سرمایه داری جهانی و صهیونیزم بین الملل فوق العاده مهم است، و ما باید درک روشنی از ریشه ها و علل اصلی این گونه تحرکات را داشته باشیم، و به خوبی بفهمیم که گروههای تروریستی تکفیری بعثی شبیه داعش، و امثال آنها از کجا آمده اند و این پدیده ها چگونه و با چه پشتوانه ای و چه منابعی و حمایت چه کشورهایی در منطقه شکل گرفته اند، و آبشخور کشورهای حامی گروه های تروریستی در منطقه کجا است؟
اتاق فرماندهی جنگهای نیابتی در کاخ سفید است
سردار جزایری خاطرنشان کرد: در اینگونه جنگهای نیابتی مسأله ای بنام هدایت، مدیریت عالی و اتاق فرماندهی و کنترل مرکزی وجود دارد، که ما معتقدیم این در آمریکا و کاخ سفید است.
عربستان از مجریان منطقهای این جنگها
سردار جزایری گفت: مجریان منطقهای این جنگها نیز برخی عوامل منطقهای مانند عربستان سعودی هستند.سردار جزایری افزود: نقش آفرینی کشورهای منطقه در جنگهای نیابتی به شکلها و تاکتیکهای مختلف صورت می گیرد، گاهی از طریق اعزام نیرو، گاهی از طریق سلاح و تجهیزات و گاهی هم از طریق اطلاعات و راههای مختلف، نقشها ممکن است در زمانهای مختلف تغییر کند ولی رصد این نقشها کار مشکلی نیست.
سردار جزایری در خصوص اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به عراق در مقابله با تروریسم گفت: جمهوری اسلامی ایران در درجه اول وضعیت منطقه را رصد میکند، و این رصد در سوریه و سایر مناطقی که اتفاقات بدی در آنجا روی داد، انجام شد .
سردار جزایری ادامه داد: با توجه به رصد و اشراف اطلاعاتی که بر اوضاع و احوال داریم، نکات استراتژیک خودمان را با مسؤولین این مناطق و کشورها در میان می گذاریم.
توانایی دولت و مردم عراق برای مقاومت در برابر تروریسم
وی افزود: در مورد عراق معتقدیم که خوشبختانه با توجه به حضور مردم در عرصه دفاع، و توجه ویژهای که دولت منتخب عراق در زمینه تاکتیکهای دفاعی پیدا کرده است؛ دولت و مردم عراق قادر هستند در برابر این هجمهای که صورت گرفته مقاومت لازم را از خودشان داشته باشند.
سردار جزایری گفت: متأسفانه اتفاقات بدی در ابتدا رخ داد؛ مسأله عراق به ماه ها قبل باز می گردد و زمانی که این گروه تکفیری تروریستی از بخشهایی از سوریه به شمال عراق وارد و مستقر شد و در روزهای اخیر به ناگهان برخی مناطق و استانهای عراق را در اختیار گرفتند.سردار جزایری: دولت و مردم عراق قادر هستند در برابر این هجمهای که صورت گرفته مقاومت لازم را از خودشان داشته باشند
تأثیر نفوذ بیگانه در گسترش تروریسم در عراق
معاون ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: اگر به لحاظ نظامی مسأله را بررسی کنیم، اهمیت خاصی برای آن قائل نیستیم؛ ولی تأسف از اینجا است که بایستی اذعان داشته باشیم به نفوذی که متأسفانه صورت گرفته و این نفوذ بیگانه سبب شد که بی توجهی و یا کم توجهیهایی صورت بگیرد، لذا این گروه تروریستی داعش توانست بر بخشهایی از مناطق شمالی عراق مستولی شود.
سردار جزایری با اشاره به حضور دولت و مردم عراق در صحنه با توجه به فراخوانها و حضور علمای شیعه و اهل سنت، گفت: مردم عراق حضور یافتند و آمادگی دارند که از کشور و شهرهای خودشان دفاع و بیگانه را بیرون کنند؛ خوشبختانه این اهتمام نزد مردم عراق وجود دارد و آنان روی دشمن شناخت دارند؛ مردم عراق میدانند آبشخور کسانیکه به بعضی استانها حمله می کنند و تحت اشغال در میآورند، کجا است.
سردار جزایری ادامه داد: این مقاومت (مردم عراق) سبب می شود که تروریستها راهی جز گریز نداشته باشند.سردار جزایری در خصوص نیاز عراق به کمکهای خارجی به ویژه کمکهای ایران، خاطرنشان کرد: بین دولت عراق و دولت جمهوری اسلامی ایران از گذشته تا امروز مراودات قابل توجهی برقرار بوده است؛ و این مراودات در جنبه های مختلف بوده و ادامه خواهد داشت.
کمک قطعی ایران به عراق در صورت اعلام نیاز
معاون ستاد کل نیروهای مسلح افزود: طبیعتا مراودات ما در عرصه های دفاعی، امنیتی و عرصه هایی که کمک می کند به حفظ امنیت و پایداری مرزها بوده و خواهد بود، و چنانچه دولت و مردم عراق در این شرایط احساس نیاز داشته باشند، حتما جمهوری اسلامی ایران به آنها کمک خواهد کرد.سردار جزایری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان بزرگ ترور و تروریسم است، اظهار داشت: قطعا ما با تروریستها و پدیده تروریسم در منطقه برخورد می کنیم.
اجازه حاکم شدن تروریسم بر سوریه و عراق را نمیدهیم
سردار جزایری در خصوص خطوط قرمز ایران درباره تحرکات تروریستی در منطقه تأکید کرد: ما در مورد سوریه هم اعلام کردیم که اجازه نمی دهیم کشورهای خارجی و بیگانه ها و تروریستهای وابسته به سرویسهای خارجی بر سوریه حاکم شوند، و اجازه نمی دهیم برخلاف میل مردم دیگران بیایند برای دولت و مردم سوریه تعیین تکلیف کنند؛ قطعا در مورد عراق هم همین رویه را خواهیم داشت.
وی افزود: اینگونه نیست که کشورهای خارجی و بیگانه و کسانی که به این منطقه چشم طمع دارند و به دنبال برپایی نقشه ای جدید برای منطقه هستند بتوانند هر اتفاقی را که بخواهند رقم بزنند؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران قاطعانه اعلام می کند که مخالف هرگونه اقدامات تروریستی است و موافق برقرار حکومت مردم بر مردم و دموکراسی است.
ضرورت احترام به رأی مردم عراق
سردار جزایری اظهار داشت: انتخاباتی که اخیرا در عراق شکل گرفت، بایستی محترم شمرده شود و آرای مردم صیانت شود؛ صیانت از آرای مردم یعنی مبارزه و مقابله با تروریستهایی است که به دنبال تجزیه عراق هستند.
سردار جزایری تأکید کرد: تجزیه عراق به نفع هیچ کس نیست، و این امر حتی به نفع کشورهایی که حامی تروریستها هستند، نیست.معاون ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در ابتدای قضایای مربوط به سوریه، ما بر اساس اسناد و مدارکی که در اختیار داشتیم صراحتا و بارها اعلام کردیم که سرریز تروریستها دامن کشورهای صادر کننده را خواهد گرفت.وی ادامه داد: تردید نداشته باشید که این اتفاق هم در اروپا و هم در آمریکا و هم در سایر کشورهای منطقه که در حال حمایت همه جانبه هستند ، رخ خواهد داد.
سردار جزایری تأکید کرد: در آینده شاهد اتفاقات ناگواری در اینگونه کشورها خواهیم بود؛ لیکن تاریخ گواهی خواهد داد؛ که جمهوری اسلامی ایران هشدار لازم را داد.معاون ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: مطمئنا تروریستهایی که به عراق و سوریه صادر کردند، و تروریستهایی که جان و مال و ناموس مردم را مورد تعرض قرار دارند، برگشت خواهند داشت، و این برگشت دولتهای حامی خودشان را حتما تحت تأثیر قرار خواهد داد.
پیشنهاد ابهام برانگیز آمریکا برای همکاری با ایران در عراق
سردار جزایری درباره پیشنهاد آمریکا به ایران برای همکاری در مقابله با تحرکات گروه داعش گفت: این پیشنهاد برای ما خیلی مبهم است. علت ابهام این است که سیاست جمهوری اسلامی ایران در مورد عراق کاملا مشخص است. ما مقابله و مبارزه با تروریسم را یک اصل می دانیم. عدم دخالت بیگانه در کشور عراق را هم یک اصل می دانیم.وی افزود: ما تجاوزی را که اخیرا صورت گرفته، و دفع آن را خواستاریم.
سردار جزایری تأکید کرد: آمریکاییها به دنبال چه چیزی در منطقه هستند؟ براساس کدهایی که از مقامات آمریکایی در همین قضایای اخیر داریم؛ این برداشت حاصل می شود که آمریکاییها به دنبال بازگشت مجدد به صحنه تصمیم سازی و تصمیم گیری برای عراق هستند.
آمریکا به دنبال امتیازات جدید در عراق
وی ادامه داد: برداشت ما این است که آمریکایی ها بدنبال دریافت امتیازات جدیدی در عراق هستند. مهمترین کمکی که آمریکایی ها میتوانند به این صحنه بکنند، عدم حمایت از تروریست ها و عدم حمایت از کشورهایی است که در منطقه به تروریستها کمک می کنند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: اگر آمریکا در این گفتارش صادق است، نیازی به همکاری با جمهوری اسلامی ایران ندارد. این اتفاقی را که عرض کردم، رقم بزند و شواهد آن رؤیت شود، تا در مرحله بعدی تصمیمات جدیدی اتخاذ شود.
سردار جزایری درپاسخ به این سوال که آیا آمریکایی ها برداشت جدید یا تلاش جدیدی برای تدوین دوباره ساختار سیاسی در عراق در راستای تامین منافع خود در منطقه هستند؟ اظهار داشت: همانطور که عرض کردم آنجه که آمریکاییها در جنگ عراق بدنبال آن بودند با حضور مردم و علما از اهل سنت و شیعه و با استقرار یک دولت مردمی نقش برآب شد؛ آمریکایی ها برای عراق نقشه های دراز مدتی در سر داشته، و تلاش می کنند آن نقشه ها را پیاده سازی بکنند.
سردار جزایری ادامه داد: خوشبختانه روند قضایا و جریانات در عراق بعد از جنگ ۲۰۰۳ دچاریک تغییر اساسی شد. همه چیز حاکی از آن است که آمریکاییها تلاش میکنند این تغییر را که درجهت استقلال دولت و ملت عراق است، و درجهت رشد و پویایی و آزادگی جامعه عراق است، مجدد بازگردانند و در ریلی قرار دهند که خودشان می خواهند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح درپاسخ سوالی درباره تاثیر حضور تروریست های داعش در مرز سوریه و عراق و تاثیر آن بر اوضاع میدانی در سوریه و نیاز به وجود یک اتاق عملیات مشترک عراقی و سوری حتی با کمک ایران برای مقابله با این گروه تروریستی گفت: خوشبختانه روند قضایای نظامی در سوریه، همانطور که پیش بینی می شد به نفع دولت و مردم سوریه درحال رقم خوردن است؛ البته دشمن همه تمهیدات خودش را بکار می برد و سعی می کند نیروهایی را که در سوریه دارد، به نوعی به عراق وصل بکند.سردار جزایری افزود: ما قضایای نظامی سوریه را به نفع دولت و مردم سوریه و روبه جلو می بینم، و مطمئنا ترویست ها چاره ای جز فرار از منطقه و سوریه نخواهند داشت.
وی ادامه داد: به نظر می آید همین تمهیدات نظامی و یک مقابله تمام عیار توسط دولت عراق خواهد توانست نیروهای تروریستی را که از سوریه یا سایر مناطق وارد عراق شده اند؛ در یک حلقه و منگنه قرار دهد، و مطمئنا دولت عراق می تواند به تنهایی از این مشکل عبور کند.
سردار جزایری خاطرنشان کرد: اطلاعات ما از عراق حاکی از آن است که چنانچه دولت به خوبی و به سرعت نیروهای مردمی را سامان دهد – همان اتفاقی که در سوریه هم روی داد- با کمک ارتش و جامعه اطلاعاتی عراق خواهد توانست انشاء الله این چالش و بحران را با موفقیت پشت سر بگذارد؛ البته بایستی این احتمال را هم داشته باشیم که عراق برای این موفقیت و عبور از بحران، چه بسا که با هزینه هایی مواجه شود. این هزینه ها، هزینه های مادی و معنوی خواهد بود. متاسفانه تروریست ها ودشمن تلاش می کند تا اقدام به (ایجاد) یک زمین سوخته بکنند.
پیش بینی از آینده عراق
سردار جزایری در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی از مدت زمان لازم برای رهایی عراق از تروریست های داعش گفت: من فکر می کنم با توجه به حمایت های خارجی که از این جنگ نیابتی تروریستی صورت می گیرد؛ نمی توانیم یک زمان کوتاه را برای دفع این بحران پیش بینی کنیم؛ لذا فکر میکنم که دولت و ملت عراق بایستی این آمادگی را درخودشان فراهم بیاورند که با این دشمن وابسته به بیگانه، به خوبی مبارزه کنند. تصور دیگر من این است که اگر عراق بتواند این بحران و چالش را پشت سر بگذارد؛ با یک تجربه گران سنگ از این جنگ نیابتی و این اتفاقات سوء که به عنوان مقدمه این جنگ برایش پیش آمده؛ می تواند روزهای آینده و سالهای آتی را با سرعت بهتر و با هوشیاری و هوشمندی بهتری انشاء الله طی کند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح درپاسخ به این سوال که آیا ایران می تواند به عراق در زمینه چگونگی بسیج داوطلبانه مردمی برای مقابله با داعش مشورت دهد؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران در مراوداتی که با مسؤولان عراقی داشته و دارد، اعلام کرده که آماده است تا همه تجریبات موفق خودش را در زمینه دفاع در برابر تهاجمات گوناگون که علیه ما صورت گرفته است؛ در اختیار دولت و ملت عراق قرار دهد.
نسخه شفابخش مقاومت
وی افزود: اصولا ما معتقد به دفاع همه جانبه و مردمی هستیم. نسخه شفابخش مقاومت، حضور مردم در صحنه و عرصه است. زمانی که مردم در کنار نظامیان در سوریه وارد شدند؛ ناگهان اوضاع سوریه به نفع مقاومت رقم خورد. این اتفاق در عراق هم درحال شکل گیری است. ما فکر می کنیم که عراق می بایستی پیشتر از این بسیج مردمی خود را راه اندازی می کرد. این بسیج اعم از همه اقلیت ها و همه قومیت ها و همه مردم است. این بسیح مسائل شیعه، سنی، کرد، ترکمن و غیره را نمی شناسد بلکه مربوط به آحاد جامعه عراق است.
مقاومت مردمی منطقه را بیمه میکند
سردار جزایری ادامه داد: حضور مردم و مقاومت مردمی قادر است هر اقدام نظامی تجاوزگرانه را دفع کند. فکر می کنم که با این پدیدهِ مردمی شدن مقاومت در منطقه، ما در سالهای آینده، منطقه را نوعی بیمه می کنیم و اجازه نمی دهیم که هر تحرک نظامی بتواند تاثیرات قابل توجهی به ناگهان از خود بجای بگذارد.
سردار جزایری تأکید کرد: اگر در عراق این مقاومت مردمی سامان داده شده بود؛ قطعا اتفاقاتی که ما بایستی بگوییم که با تاسف در عراق شاهد آن بودیم و هستیم، رخ نمی داد. و اکنون اینگونه نبود که یک گروه اندک تروریستی بتواند بیاید و یک منطقه بزرگ را به اشغال وتصرف خودش در بیاورد و به مال و جان مردم تعدی بکند.
سردار جزایری خاطرنشان کرد: فکر می کنم که عراق در این روند قرار گرفته است.معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما حتما به مقاومت منطقه کمک می کنیم، و حتما به مقاومت منطقه هر مشورتی را که لازم باشد ارائه می دهیم، و هرعلم و آگاهی و شناختی را که از پدیده ها داشته باشیم؛ در اختیار دولتها و مردم منطقه قرار می دهیم.
وی تأکید کرد: قطعا کشور برادر و دوست ما عراق، مشورت های ما را خواهد داشت و ما وظیفه خود می دانیم که به مردم و دولت عراق کمک کنیم. مردم عراق اعم از شیعه و سنی مسلمان هستند. ما بایستی وحدت رویه داشته باشیم.سردار جزایری ادامه داد: ما باید فهم مشخص و روشنی از دشمنی ها داشته باشینم و همه توان خود را روی هم بگذاریم و با دشمن بیگانه و با کسانی که زیر یوغ آنها هستد، مقابله و مبارزه کنیم وانشاء الله آنها را از منطقه خارج کنیم.
پاسخ ایران در صورت تهدید ایران از سوی تروریستها
سردار جزایری در خصوص تلاش تروریستهای داعش برای نزدیک شدن به مرزهای جمهوری اسلامی ایران، و پاسخ ایران در صورت تلاش تروریستها از دور یا نزدیک برای تعرض به کشورمان، گفت: قطعا با گروههای تروریستی و حتی حامیان آنها برخورد جدی خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که برخورد با این تروریستها و حامیان آنان چگونه خواهد بود و اینکه آیا ممکن است این برخورد در خاک عراق صورت بگیرد ، اظهارداشت: متناسب با شرایط ما تصمیم خواهیم گرفت، ولی برخورد ما قطعی و جدی است؛ در این زمینه کمترین ابهام و تردیدی نداریم، و قطعا اجازه نمیدهیم که آنها به مرزهای ما نزدیک شوند، و یا ورود پیدا کنند.
دلیل فعال شدن تروریستها در عراق
سردار جزایری خاطرنشان کرد: اتفاقی که در عراق افتاد از روی غفلت بود، و ما معتقدیم که اگر این غفلت صورت نمی گرفت این گروه تکفیری نمی توانست چنین اقدامی رادر عراق رقم بزند.سردار جزایری ادامه داد: کار این گروه تروریستی تکفیری بیش از آنکه ارزش نظامی داشته باشد، مبتنی بر پشتوانه های پروپاگاندا و تبلیغات و عملیات روانی است.
شناختن حامیان تروریستها از طریق شبکههای ماهواره ای
وی ادامه داد: شما البته می دانید چه کسانی این زمینه را فراهم آورده اند. شما با رصد و بررسی شبکه های خارجی، حامیان تروریسم را از همین جا به خوبی می توانید پیدا کنید.سردار جزایری تأکید کرد: شما رسانه های آمریکایی و به خصوص انگلیسی را رصد کنید؛ شبکه بی بی سی را چه بی بی سی انگلیسی، فارسی، عربی و بعضی از شبکه های عربی مانند العربیه و الجزیره را بررسی کنید، ببینید چگونه با این مسئله برخورد کردند؛ حتی آمریکایی ها از لفظ تروریست ها درمورد این جریان وحشی خونخوار دریغ می کنند.
سردار جزایری افزود: تصرفاتی که داعش تکفیری داشت قبل از اینکه اقدام نظامی باشد اقدام مبتنی بر عملیات روانی بود. همه تلاش این بود که این گروه بسیار بزرگ، گسترده و قوی جلوه داده شود؛ و این به لحاظ روانی با رسانهها اتفاق افتاد. با رسانههایی که یک سرشان در آمریکا و انگلیس و یک سرشان در منطقه است.
داعش حامیان قابل توجهی دارد
معاون ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: اینگونه نیست که داعش از قدرت نظامی زیادی برخوردار بود یا باشه؛ لیکن باید اذعان داشت که حامیان قابل توجهی دارد، که سرانجام خودشان نیز گرفتار اقدامات تروریستی در سرزمین هایشان خواهند شد.
سردار جزایری ابراز امیدواری کرد با تمهیداتی که برای بغداد و برخی از مناطق عراق به لحاظ نظامی و امنیتی صورت گرفته است؛ تعدی داعش به بغداد ناکام بماند.سردار جزایری: ارتش عراق خودش را به سمت شمال سوق خواهد داد و از آن طریق تروریستها را وادار به خروج خواهد کرد
سردار جزایری ادامه داد: شواهد نظامی حاکی از آن است که خوشبختانه دولت عراق بعد از این غفلت اولیه، بر اوضاع مسلط شده است.وی گفت: امیدواریم که دولت عراق با کمک مردم، مانع هرگونه پیشروی بیشتر توسط تروریستها شود.
سردار جزایری اظهار داشت: اطلاعات میدانی ما حاکی از آن است که بعد از پیشرفت اولیه اقدامات ضد تروریستی دولت عراق به مرور جواب داده است، و پیشرفت هایی به مرور از سوی دولت، ارتش و مردم عراق در حال انجام است و پیش بینی می کنیم طی روزهای آینده پیشروی ارتش عراق چشمگیر باشد.سردار جزایری ادامه داد: به مرور ارتش عراق خودش را به سمت شمال سوق خواهد داد و از آن طریق تروریستها را وادار به خروج خواهد کرد.
عراق قادر به دفع تجاوز است
سردار جزایری درباره نحوه کمک جمهوری اسلامی ایران به عراق گفت: برداشت عمومی ما این است که خود عراق خود قادر به دفع تجاوز است، اما در عین حال ما برادر مردم عراق هستیم و منتظریم در صورت اعلام نیاز از سوی مقامات عراقی به آنها کمک کنیم، و قطعا از کمک کردن به مردم عراق دریغ نخواهیم کرد.
وی تصریح کرد: بعنوان یک حرکت راهبردی، معتقدیم که مردم عراق بایستی اداره این وضعیت و بحران را با کمک دولت و ارتش عراق برعهده بگیرند، و در عین حال اگر نیازی باشد، جمهوری اسلامی ایران از هیچ کمکی و در هر زمینهای که عراق نیاز داشته باشد دریغ نخواهد کرد؛ در هر زمینهای که عراق نیاز داشته باشد، حتی هواپیماهای بدون سرنشین.
مقر فرماندهی عملیات داعش - بعثی در سفارتخانه آمریکا در آنکارا
پایگاه خبری «فورث مدیا» نوشت: چراغ سبز بکار گیری نیروهای داعش برای از بین بردن عراق و تبدیل شدن نبرد سوریه به نبردی عظیمتر در خاورمیانه و نیز خلاصی از دست ایران در نوامبر سال 2013 کلید خورد.
بر اساس این گزارش، یک منبع نزدیک به عربستان و «سعد حریری»، نخست وزیر سابق لبنان فاش کرد که سفارت آمریکا در آنکارای ترکیه مقر عملیات داعش است.
این فرد نزدیک به سعد حریری که مایل به افشای نامش نبود، در این زمینه گفت که چراغ سبز نبرد کنونی در عراق پشت درهای بسته و در هنگامی که اندیشکده «شورای آتلانتیک» آمریکا در آنکارا در تاریخ 22 تا 23 نوامبر سال 2013 نشستی را برپا کرده بود، کلید خورد.
شورای آتلانتیک، اندیشکدهای بسیار تاثیر گذار بر آمریکا و ناتو و سیاستهای خارجی کاخ سفید است.
این فرد در ادامه مدعی شد که واشنگتن فشارهای بسیاری را بر «نوری المالکی»، نخست وزیر عراق جهت کنارهگیری وارد میکرده است.
این گزارش میافزاید، شاهزاده «عبدالرحمان الفیصل» مسئول حمایت مالی عملیاتی داعش است اما مقر فرماندهی عملیات در سفارتخانه آمریکا در آنکارا واقع است.
وی در خاتمه افزود:« تا جایی که من میدانم حرکتی بدون مجوز «ریکاردینیو» سفیر آمریکا در ترکیه صورت نمیپذیرد.»
گردانهای صلح» به منظور دفاع از مقدسات عراق تشکیل شد.
سخنگوی جریان صدر مهمترین مأموریت «گردانهای صلح» را دفاع از مقدسات برشمرد و گفت: این گردانها با انضباط و توانمندی بالا مامور محافظت و حمایت از مقدسات اسلامی عراق هستند.
شیخ «صلاح العبیدی»، سخنگوی جریان صدر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد تصریح کرد: گردانهای صلحی که مقتدی صدر تشکیل داد، براساس برنامه ریزی و انضباط بسیار بالا عمل خواهند کرد و ماموریتهای دفاعی را برعهده خواهند داشت که مهمترین آن دفاع و حمایت از مقدسات است.
العبیدی در این ارتباط توضیح داد: مقتدی صدر دستور تشکیل کمیتهای مرکزی متشکل از سه نفر را داد که خود آنها را انتخاب کرده بود و قرار است، این کمیته دفاتری در تمام استانهای عراق دایر کند و فعالیت اداری آن به صورت هرمی است و اینکه این کمیته کانون و هسته گردانهای صلح را تشکیل خواهد داد.
شیخ العبیدی تصریح کرد: مقتدی صدر تاکید کرده است که هرگونه تخلف از آیین نامه انضباطی در این گردانها مورد بازخواست قرار خواهد گرفت و با انضباط و توانمندی بسیار بالایی که دارد، میتواند ماموریت محافظت و حمایت از مقدسات را انجام دهد.
علی اکبرهای امام خمینی ره ...
کنار هلیکوپتر جنگیاش ایستاده بوده و به سوالات خبرنگاران جواب میداد
خبرنگار ژاپنی پرسید: شما تا چه هنگام حاضرید بجنگید؟
شیرودی خندید. سرش را بالا گرفت و گفت:
ما برای خاک نمیجنگیم ما برای اسلام میجنگیم. تا هر زمان که اسلام درخطر باشد...
این را گفت و به راه افتاد. خبرنگاران حیران ایستادند
شیرودی آستینهایش را بالا زد
چند نفر به زبانهای مختلف از هم میپرسیدند:
کجا؟ خلبان شیرودی کجا میرود؟ هنوز مصاحبه تمام نشده!!!
شیرودی همانطور که میرفت ، برگشت. لبخندی زد و بلند گفت:
نماز! دارند اذان میگویند...
خاطره ای از زندگی خلبان شهید علی اکبر شیرودی
منبع: کتاب برگی از دفتر آفتاب، صفحه 201
حلول ماه مبارک رمضان
سخنان ناب ...
اگر امید نبود مادری فرزند نمی زاد و کسی درختی نمی نشاند.
امیدواری به خداوند، ارزشمندترین چیزها و نردبان عزت است.
امید،سرابی است که اگر ناپدید شود، ما همگی از تشنگی خواهیم سوخت.
دنیا به امید برپاست، و انسان به امید زنده است.
سرگشته بودن در وادی امید، بهتر از بدبینی است.
اگر می خواهید پیروز شوید، امیدوار باشید.
"کیخسرو"
امید بذری است که در مزارع دلها، محصولی از سعادت و خوشبختی به بار می آورد.